Geslaagde najaarsborrel SIS Finance met Mathijs Bouman

SIS Finance > Insights > Nieuws > Geen categorie > Geslaagde najaarsborrel SIS Finance met Mathijs Bouman

We hebben er een paar jaar op moeten wachten maar op 27 oktober jl. kon SIS Finance haar relaties eindelijk weer verwelkomen in het Amsterdamse Dauphine voor haar vertrouwde najaarsborrel. Met een opkomst als vanouds was het goed om oude bekenden te zien en na lange tijd weer eens bij te praten.

Gastspreker was deze keer econoom en journalist Mathijs Bouman, vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. Nadat hij eerst een paar inleidende vragen van Jan Schipper had beantwoord, stak hij van wal met een boeiend betoog over de huidige stand van de economie in Nederland en de rest van de wereld. Het werd duidelijk dat we, ondanks de verschillende crises waar we de laatste tijd onder gebukt gaan, niet moeten wanhopen: ‘We zijn waarschijnlijk niet van een klif aan het vallen.’ Nederland heeft een robuuste economie die zich, anders dan in de vorige eeuw, snel zal kunnen herstellen van een eventuele recessie. Op de lange termijn zorgen vooral de arbeidsmarkt en de vergrijzing voor problemen – Mathijs deed de nodige suggesties om die het hoofd te bieden.

Het was een mooi en overtuigend verhaal, dat toch ook wel voor discussie zorgde onder de aanwezigen, tijdens en na afloop van Boumans optreden. Precies zoals je het op een avond als deze wilt hebben. We verheugen ons dan ook op de volgende borrel, die in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie, of volg ons op LinkedIn.