Najaarsborrel SIS Finance met Mijntje Lückerath-Rovers: food for thought

SIS Finance > Insights > Nieuws > Geen categorie > Najaarsborrel SIS Finance met Mijntje Lückerath-Rovers: food for thought

Op 12 oktober jl. organiseerde SIS Finance weer haar traditionele najaarsborrel, in de vertrouwde ambiance van het Amsterdamse Dauphine. Deze keer hadden we Mijntje Lückerath-Rovers bereid gevonden als spreker op te treden. Lückerath is hoogleraar Corporate Governance aan de TIAS Business School van Tilburg University, en haar presentatie ging dan ook over dit onderwerp, met als centrale vraag: wanneer voegt corporate governance waarde toe aan de organisatie?

Lückerath begon haar bijdrage met een introductie waarin ze inging op de herkomst van governance-codes en op de verschillende codes die we inmiddels in Nederland hebben. En vervolgens ging ze van de theorie over naar de praktijk. Want het is één ding om wenselijk gedrag vast te leggen in een code, het is iets heel anders om daar in een concrete werkomgeving praktisch invulling aan te geven. Aan de hand van leuke voorbeelden legde ze daarom aan de zaal dilemma’s voor. Wat doe je bijvoorbeeld als blijkt dat een CEO die in zijn cv een bepaalde masteropleiding heeft staan, de betreffende opleiding helemaal niet heeft afgemaakt? Gaat zo iemand direct op non-actief of voer je eerst een goed gesprek? Aansluitend waren er veel vragen uit de zaal. En natuurlijk sloten we de avond af met een hapje en een drankje.

Eens te meer bleek dat de mix van inhoud en gezelligheid die we met deze borrels bieden, bij onze relaties aanslaat. De sfeer was geanimeerd en er kon volop worden bijgepraat. Nieuwsgierig geworden, of wilt u er de volgende keer opnieuw bij zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of volg ons op LinkedIn.