SIS Finance co-host virtuele meeting voor CFO’s

SIS Finance > Insights > Nieuws > Geen categorie > SIS Finance co-host virtuele meeting voor CFO’s

Begin deze maand organiseerde het Finance Transformation Forum samen met SIS Finance een virtuele bijeenkomst over het thema ‘Resilience & Strategic Agility’. Voor een publiek van circa veertig CFO’s en andere finance professionals deelden twee prominente sprekers een aantal belangrijke inzichten over hoe organisaties in een steeds volatielere wereld het hoofd boven water kunnen houden.

Professor Julian Birkinshaw (hoogleraar en vice-decaan aan de London Business School) benadrukte dat organisaties tegenwoordig met grotere disrupties van hun bedrijfsvoering rekening moeten houden dan vroeger. De focus zou dus volgens hem moeten verschuiven van ‘agility’ naar ‘resilience’. Daar horen bepaalde strategische keuzes bij, waar Julian uitgebreid op inging. Overigens liet hij zien dat de meeste grote bedrijven de afgelopen jaren al bijzonder veerkrachtig zijn geworden; bijna alle Fortune-500-bedrijven bestaan al langer dan 25 jaar.

Voortbouwend op Julians presentatie liet Jorge Vazquez (Managing Director Group Control and Strategy Randstad) zien hoe zijn organisatie de afgelopen maanden met de uitbraak van Covid-19 is omgegaan. Randstad heeft in zijn zestigjarige bestaan al vaker crises het hoofd moeten bieden, en die ervaring kwam ook deze keer goed van pas. Nuttige tools daarbij waren onder meer effectieve scenarioplanning en een behoedzame omgang met de balans.

Ter afronding van deze inspirerende sessie werden een aantal conclusies getrokken:

– de corona-crisis bood organisaties, los van alle ellende, bij uitstek een gelegenheid om te leren;

– het is altijd een goede strategie om goed voor je mensen te zorgen;

– we moeten niet vergeten dat de negatieve gevolgen van de crisis zeer ongelijk verdeeld zijn;

– organisaties met een duidelijke purpose zijn beter toegerust om een storm als deze het hoofd te bieden.

De presentaties van Julian en Jorge zijn terug te zien op https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Vb5rTrmAd8k&feature=emb_logo.