SIS Finance facilitator NVFE event met Giovanni Colauto, CEO de Bijenkorf

SIS Finance > Insights > Nieuws > Geen categorie > SIS Finance facilitator NVFE event met Giovanni Colauto, CEO de Bijenkorf

De Bijenkorf: the choice for a premium experience strategy

Op donderdag 24 november 2016 heeft SIS Finance de NVFE en de Bijenkorf uitgenodigd voor een inspirerende bijeenkomst in de bibliotheek van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) en de Bijenkorf te Amsterdam. Het was een interactieve bijeenkomst met Giovanni Colauto, CEO van de Bijenkorf. Voor deze carrièrestap werkte hij ruim tien jaar lang als CFO bij de Bijenkorf.

small-bijenkorf-28658kopie

De bijeenkomst had als thema: “De Bijenkorf: the choice for a premium experience strategy”. Terwijl ketens zoals V&D uit het straatbeeld zijn verdwenen, floreert het warenhuis de Bijenkorf. Ondanks vele verbouwingen, die de winkels een nog luxere uitstraling moeten geven, zette de Bijenkorf vorig jaar 7% meer om en maakte het bijna 14% meer winst. “De winst van de Bijenkorf toont aan dat fysieke winkels wel degelijk bestaansrecht hebben”, zegt Giovanni Colauto. De Bijenkorf belooft klanten ‘de grootste luxe shopping beleving van de Benelux’ met nieuwe merken als Bottega Veneta, Dior en Prada. In deze interactieve bijeenkomst werd ingegaan op welke keuzes zijn gemaakt en welke organisatorische uitdagingen dit met zich mee heeft gebracht.