Voorjaarsborrel SIS Finance met Boekestijn en De Wijk druk bezocht

SIS Finance > Insights > Nieuws > Geen categorie > Voorjaarsborrel SIS Finance met Boekestijn en De Wijk druk bezocht

Met de bijzonder geslaagde bijeenkomst met Mathijs Bouman nog vers in het geheugen, hadden we zin in de SIS Finance voorjaarsborrel op 23 maart jl., als altijd in de prettige ambiance van het Amsterdamse Dauphine. Ook veel van onze relaties hadden er kennelijk naar uitgekeken, het was een opvallend druk bezochte avond. Dat lag misschien ook aan het duo-optreden dat we deze keer in petto hadden: een presentatie van Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk.

Arend Jan Boekestijn is historicus en voormalig Kamerlid voor de VVD en is momenteel als docent/onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht. Rob de Wijk is oprichter van het Haags Centrum voor Strategische Studies en is emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden. Samen presenteren Boekestijn en De Wijk een podcast op BNR; eerder maakten ze samen de televisieserie Weg van de wereld.

Hun vlotte presentatie behelsde een gedegen analyse in vogelvlucht van de nieuwe wereldorde die onder onze ogen aan het ontstaan is: de opkomst van China, het tegengas dat Amerika probeert te geven, de strijd om grondstoffen in landen die het Westen niet per se goed gezind zijn. Daarbij ontbraken ook nationale accenten niet, zoals de controverse tussen ons land en de VS rond ASML, en het pijnlijke feit dat we voor onze veiligheid nog steeds in hoge mate afhankelijk zijn van de VS.

Dit zijn natuurlijk onderwerpen die zich bij uitstek lenen voor discussie en er kwamen dan ook veel vragen uit de zaal, waar Boekestijn en De Wijk met veel brille en enthousiasme op ingingen. Het smaakte zoals altijd naar meer, en we kunnen dan ook nauwelijks wachten tot de volgende borrel, komend najaar. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of volg ons op LinkedIn.