Mark Tuitert: je bent nooit uitgeleerd

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief mei 2018 > Mark Tuitert: je bent nooit uitgeleerd

Olympisch kampioen Mark Tuitert was dit jaar gastspreker op de traditionele voorjaarsborrel van SIS Finance in het Amsterdamse Dauphine. Met de Winterspelen van PyeongChang nog vers in het geheugen luisterde een enthousiast publiek naar de wijze lessen van een topsporter.

 

Mark legde er in zijn persoonlijke verhaal de nadruk op dat het de kunst is om altijd weer te blijven leren van voor- en tegenspoed, in je werk en privé. Als het goed is stopt je ontwikkeling nooit – als je er goed mee om kunt gaan, brengt alles wat je overkomt je altijd wel iets, ook negatieve dingen. Voorbeelden uit zijn eigen leven waren de voor hem mislukte Olympische Spelen van 2002 en 2006, en de vechtscheiding van zijn ouders, die een grote impact op zijn leven bleek te hebben.

 

Word elke dag beter

Mark hield ons een spiegel voor, of liever: vroeg ons om zelf elke dag in de spiegel te kijken. Doe je echt elke dag je best doet om jou (en je team) beter te maken? Wat loopt er nog niet helemaal lekker? Waar kun je nog iets aan verbeteren? Topsporters moeten elke dag presteren onder grote druk. Zij kunnen het zich (zoals de meesten onder ons) geen moment veroorloven om de boel eens een keer de boel te laten, omdat hun leven onder een vergrootglas ligt. Maar die druk is ook enorm motiverend en dwingt hen om telkens goed naar zichzelf te kijken en het beste uit zichzelf te halen.

Je innerlijke motivatie serieus nemen, de drang volgen om steeds beter te worden en te blijven leren van je ervaringen, dat is wat Mark drijft. Hij bracht die drive in Dauphine met veel passie voor het voetlicht en inspireerde zijn publiek om hetzelfde te doen. Steek je kop niet in het zand, blijf niet hangen in de waan van de dag, maar wees eerlijk en blijf je afvragen wat je nog moet doen om te groeien, als professional en als mens.