Bas Nijhuis: uit het leven van een topscheidsrechter

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief november 2019 > Bas Nijhuis: uit het leven van een topscheidsrechter

Donderdag 17 oktober jl. vond weer de traditionele SIS Finance najaarsborrel plaats in het Amsterdamse Dauphine, met als gastspreker topscheidsrechter Bas Nijhuis.

De avond begon met een forse vertraging: vanwege enorme files kon Bas pas om 20.00 uur met zijn verhaal beginnen. Maar toen stak hij ook meteen energiek van wal. Met veel enthousiasme vertelde hij over zijn werk als scheidsrechter, maar ook over zijn bakkerij in Twente; over zijn ontmoetingen met topspelers op het veld bij internationale wedstrijden en over het shirt van Ronaldo dat hij voor zijn zoon heeft gekregen.

1001 vragen

Hoe ga je om met supporters die je niet altijd direct met open armen ontvangen bij de start van een wedstrijd (…)? En hoe is het om onder politiebegeleiding bij internationale wedstrijden naar het stadion te worden gereden? Maar ook: hoeveel verdien je eigenlijk als scheidsrechter, in de eerste divisie en de eredivisie? Dit alles kwam in Bas’ presentatie ter sprake.

Bas kreeg na afloop van zijn verhaal veel vragen, en bleef aan het eind ook nog even hangen voor een drankje. Het was alles bij elkaar een erg leuke avond. We verheugen ons alweer op de voorjaarsborrel 2020! Volg ons op LinkedIn om op de hoogte blijven.