Jan Schipper

SIS Finance > Wie we zijn > Ons team > Jan Schipper

Jan is partner van SIS Finance. Hij adviseert (senior) management en CFO’s bij het inrichten van hun organisatie en het tijdelijk invullen van posities in de finance-functie van grote, vaak internationaal opererende opdrachtgevers. Zelf heeft hij een rijke ervaring in verschillende (interim) functies bij diverse opdrachtgevers, onder meer als financieel directeur, programmamanager en concerncontroller. Zo was hij onder andere betrokken bij het begeleiden van de beursgang van SNS Reaal. Hij focust zich vooral op dienstverlening aan banken, verzekeraars en de olie-, gas- en offshore-industrie. Hij is eindverantwoordelijk voor de projecten en klanten van SIS Finance in deze sectoren.

Jan ging in 1992 van start in de internationale praktijk van EY Accountants te Amsterdam. Hij maakte na vijf jaar de overstap naar het bedrijfsleven als financieel directeur bij een makelaar in verzekeringen. Vanaf 2000, eerst als senior consultant bij PwC Consulting en later als zelfstandig gevestigde interim manager, voerde hij diverse opdrachten uit op het terrein van interim en projectmanagement, consultancy en corporate finance.

Hij was onder meer als programmamanager verantwoordelijk voor de verbetering van de jaarverslaggeving bij SNS Bank en als groepsmanager voor de uitrol en implementatie van IFRS bij de verschillende divisies van Delta Lloyd Groep. Als adviseur hielp hij bij de herfinanciering van een makelaar in verzekeringen, en bij de verkoop van een minderheidsbelang in een productiebedrijf in de offshore-industrie.

In 2007 richtte hij samen met zijn collega Jacco Kaandorp SIS Finance op, vanuit de gedachte dat er plaats was in de markt voor een interim en adviesbureau dat toegevoegde waarde kan leveren en dat vanuit de inhoud opereert. SIS Finance kan organisaties als Vivat Verzekeringen, Liberty Global, Trafigura, Aegon en eBay tot haar klanten rekenen.

Jan studeerde Bedrijfsconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij houdt van sport (schaatsen, hardlopen, hockey, skiën), zelf, als coach, als sponsor en als bestuurder.

Contactgegevens:
06-28422595
j.schipper@sis-finance.nl
LinkedIn Jan