Koen Perik

SIS Finance > Wie we zijn > Ons team > Koen Perik

Koen is partner van SIS Finance. Hij adviseert (top-)management en CFO’s bij complexe verandertrajecten, waarin de financieel- economische besturing en beheersing van organisaties centraal staat. Daarnaast begeleidt hij de samenwerking en fusie van bedrijven en adviseert hij het management over financiële bedrijfsvoering.

Na zijn dienstplicht als officier bij de luchtmacht begon Koen zijn carrière als management-trainee bij Unilever. Vervolgens werkte hij voor Ernst & Young Consulting in Utrecht. Vanaf 2009 werkt hij samen met kantoorgenoten Jacco Kaandorp en Jan Schipper, vanaf 2013 ook met Marcia Bakker. Zij werken vanuit de gedachte dat in de markt plaats is voor een advieskantoor dat toegevoegde waarde kan leveren en dat vanuit de inhoud opereert. SIS Finance kan organisaties als ABN AMRO, KLM, Microsoft, Nederlandse Spoorwegen, Nuon, Wessanen en Unilever tot haar klanten rekenen.

Koen heeft ruime ervaring in het verbeteren van inzicht in winstgevendheid en kosten van organisaties. Hij werkt zowel in de profit- als in de not-for-profitsector. Hij adviseerde onder meer de minister van Financiën over het in 2013 verplicht gestelde kostprijsmodel voor banken en verzekeraars. Zijn advies is integraal overgenomen in de wet.

Koen is lid van de Vereniging van Registercontrollers en is van die vereniging ook bestuurslid geweest. Hij heeft diverse publicaties op het gebied van management & cost accounting op zijn naam staan, onder meer de boeken Haal het beste uit je financieel manager (2005) en Customer Profitability (2018). Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad. Op dit moment is hij lid van het Curatorium van de Postdoctorale Controllersopleiding in Rotterdam, en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Centraal Museum, het stedelijk museum van Utrecht. Daarnaast is hij lid van de RvT van Medisch Specialisten Noordwest (Noordwest Ziekenhuizen in Alkmaar) en lid van de RvT van Yulius, GGZ instelling in Dordrecht. Hij is tevens gastdocent Cost Accounting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Koen studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gevolgd door de postdoctorale controllersopleiding (RC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Contactgegevens:
06-53690363
k.perik@sis-finance.nl
LinkedIn Koen