Margriet Sitskoorn spreker op najaarsborrel

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief juni 2020 > Margriet Sitskoorn spreker op najaarsborrel

Voor onze eerste voorjaarsborrel van het nieuwe decennium hadden we weer een bijzondere spreker weten te strikken: Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Afgelopen maart zou zij onze gast zijn in Dauphine in Amsterdam. Dat liep echter anders: in de aanloop naar wat later de ‘intelligente lockdown’ zou gaan heten, hebben we moeten besluiten om die bijeenkomst niet door te laten gaan.

Gelukkig betekent uitstel geen afstel en heeft Margriet zich bereid verklaard om alsnog een presentatie voor ons te willen verzorgen, en wel tijdens onze najaarsborrel op donderdag 1 oktober a.s., weer in Dauphine. Uiteraard is deze nieuwe datum onder voorbehoud – we weten immers nog niet of de pandemie tegen die tijd voldoende zal zijn bedwongen om een bijeenkomst als deze doorgang te kunnen laten vinden. Maar u kunt zich alvast aanmelden voor de najaarsborrel door een mailtje te sturen naar info@sis-finance.nl; we vragen u vriendelijk dat ook te doen als u zich eerder voor de voorjaarsborrel had aangemeld. Na uw aanmelding houden we u natuurlijk van de ontwikkelingen op de hoogte; u kunt ons ook volgen op LinkedIn.

Breindeskundige

Om uw geheugen op te frissen: Margriet Sitskoorn is een van de bekendste breindeskundigen van Nederland. Sinds de publicatie van haar bestseller Het maakbare brein in 2008 is zij een veelgevraagd spreker over alles wat te maken heeft met de relatie tussen hersenen en gedrag. Hoe kunnen we onze hersenen ontwikkelen door onze omgeving en ons gedrag te veranderen? Hoe werkt manipulatie? En hoe kun je je er tegen teweerstellen? Dat soort vragen staat centraal in haar onderzoek. Met twee recente nieuwe boeken, een over brain hacking en een over het ouder wordende brein, heeft ze opnieuw stof verzameld voor prikkelende discussies. We hopen u op 1 oktober a.s. dan ook in Dauphine te mogen begroeten!