Ben van der Burg: laat technologie voor je werken

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief juni 2024 > Ben van der Burg: laat technologie voor je werken

Op 4 april jl. was het weer druk en gezellig op de traditionele voorjaarsborrel van SIS Finance in het Amsterdamse Dauphine. Deze keer trad Ben van der Burg op als gastspreker.

Ben begon zijn carrière als professioneel schaatser. Daar leerde hij op het randje van de menselijke mogelijkheden te balanceren. Nu probeert hij, als commercieel directeur bij Triple IT, hetzelfde te doen in de digitale wereld. Hij schuift ook regelmatig aan als commentator bij BNR-nieuwsradio en is co-host van de podcast ‘De Technoloog’.

Na een introductie door Jan startte Ben zijn betoog, waarin hij zijn publiek door de mogelijkheden en gevaren van AI loodste. Dat deed hij aan de hand van een selectie uit de 150 slides die hij over dit onderwerp had meegenomen. Hij vergat daarbij ook niet af en toe terug te blikken op zijn loopbaan als schaatser, die inmiddels alweer zo’n dertig jaar achter ons ligt.

Ben legde de zaal een aantal dilemma’s voor waar we dankzij de voortrazende technologische ontwikkelingen steeds meer mee te maken krijgen. Dat leidde tot een geanimeerde discussie, zowel in de zaal als na afloop in het entresol van Dauphine, waar inmiddels een hapje en een drankje klaar stonden.

Op naar de najaarsborrel

Het was dus opnieuw een geslaagde bijeenkomst, met een fijne mix van inhoud en gezelligheid. We staan alweer in de startblokken voor de volgende borrel! Die staat gepland voor donderdag 14 november a.s., weer in Dauphine, met als gastspreker niemand minder dan Pieter van den Hoogenband. Nieuwsgierig geworden, of wilt u er de volgende keer opnieuw bij zijn? Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of volg ons op LinkedIn.