Peter Paul de Vries: ‘Ik wil werken met inspirerende mensen’

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief mei 2016 > Peter Paul de Vries: ‘Ik wil werken met inspirerende mensen’

Tijdens de voorjaarsborrel van SIS Finance, op 24 maart jl., was Peter Paul de Vries te gast, mede-oprichter van investeringsvehikel Value8 maar vooral bekend als ex-directeur van de VEB.

 

‘Schandalig’, dat was het standaardantwoord van Peter Paul de Vries als hij werd gebeld door een journalist in zijn tijd als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. Hij stond bekend als de plaaggeest van topondernemers, die gedreven de beleggersbelangen verdedigde en oprecht van mening was dat aandeelhouders meer invloed moesten krijgen in de bedrijfsvoering.

Tijdens de SIS Finance borrel van donderdag 24 maart jl., vertelde Peter Paul ons boeiend en met de nodige dosis humor over zijn visie op de wereld van obligaties, beleggen, historische rentepercentages, Value8, maar ook over Ajax en Johan Cruijff. Zelf ligt hij de laatste tijd onder vuur na onrust over zijn bedrijf Value8. Maar daar viel tijdens zijn optreden niets van te merken.

 

Leiderschap

Toen hij een tijdje terug columnist werd bij het blad Management Scope, werd hem gevraagd wat soort leider hij zichzelf vond. Vertrouwen bleek toen een sleutelwoord: ‘Ik zie mezelf niet echt als een leider die anderen vertelt hoe en wat ze moeten doen. Ik wil vooral een leuk leven hebben en bij voorkeur op gelijke voet werken met inspirerende mensen die ik kan vertrouwen. […] Verder vind ik het belangrijk dat mensen presteren en zichzelf ontwikkelen. Ik geef ze veel ruimte en verantwoordelijkheden, maar verwacht wel resultaten.’ De toekomst zal uitwijzen of die resultaten inderdaad iedereen uiteindelijk tevreden zullen stellen.