ERP-implementatie: geen fluitje van een cent

SIS Finance > Insights > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief juni 2017 > ERP-implementatie: geen fluitje van een cent

Een ERP-systeem is bedoeld om betrouwbaar en efficiënt te kunnen plannen en administreren. Veel gebruikers nemen vervolgens aan dat het systeem ook wel ‘vanzelf’ met relevante financiële en niet-financiële bedrijfsinformatie komt. Dat is echter niet zo.

 

Het implementeren van een (nieuw) ERP-systeem is allesbehalve een fluitje van een cent. Er kan onderweg veel mis gaan, zeker bij grotere organisaties met complexe informatiestromen. De kosten rijzen bijvoorbeeld de pan uit, de planning wordt niet gehaald, medewerkers raken in paniek en/of klanten worden geconfronteerd met een slechte operationele performance. Dit kan verschillende oorzaken hebben: de informatiebehoefte is bijvoorbeeld onduidelijk geformuleerd, of de afspraken met de leveranciers zijn te vaag.

 

Projectmanagement

Het is voor veel organisaties van levensbelang dat de juiste managementinformatie op het juiste moment beschikbaar is voor de juiste mensen – misschien niet met de spreekwoordelijke druk op de knop, maar wel zo snel en betrouwbaar mogelijk. Het ERP-systeem moet daarom bijvoorbeeld voorzien zijn van geïntegreerde financiële applicaties. Het bouwen van zo’n systeem is vaak een project binnen een organisatie, dat helaas geregeld uit de hand loopt. Een externe specialist kan een organisatie helpen om met zo’n project ‘in control’ te blijven.

SIS Finance heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het implementeren van ERP-systemen; wij kunnen u helpen een project als dit tot een goed einde te brengen. Zie voor meer informatie over dit onderwerp de factsheet op https://www.sis-finance.nl/wp-content/uploads/2015/06/factsheet_erp_implementation.pdf, of neem contact op met Jacco Kaandorp: j.kaandorp@sis-finance.nl.